Mnogo idej za recepte dobim, ko pokušam kakšne nove jedi v restavracijah ali pri prodajalcih ulične hrane. Če se me kakšen okus res dotakne, ga skušam pripeljati v kakšno mojo različico jedi, ki je seveda nekoliko drugačna od prvotne.
Sestavine za cvetačin pire (4 osebe):
500 g cvetače
1/2 žličke soli
muškatni orešček
30 g masla
15 g naribanega parmezana
1 žlica grobo mletih lešnikov
olivno olje
Kako naredimo cvetačin pire?
Cvetačo očistimo, razrežemo na cvetke in skuhamo nad paro. Po približno 13 minutah, ko je dovolj mehka, jo predevamo v manjšo posodo, dodamo maslo in parmezan ter začinimo s soljo in muškatnim oreščkom. S paličnim mešalnikom jo zmeljemo v gladek pire.
V vroči ponvi (brez olja) prepražimo lešnike. Ko zadišijo in začnejo rjaveti, odstavimo posodo.
Cvetačni pire predevamo v skledico, v kateri ga bomo ponudili, potresemo s praženimi lešniki in pokapamo z olivnim oljem.


Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.