Vas zanima, kako lahko z majhnim in preprostim trikom spremenimo klasični zavitek v zelo všečne bučne tortice?
Sestavine za pripravo bučnih tortic:
- 350 g buče hokaido
- 1 korenček
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- olivno olje
- sol
- ingver
- poper
- 1 pest lističev svežega žajblja
- 2 jajci
- 250 g listnatega testa
Kako se naredijo bučne tortice?
Bučo, korenček in čebulo olupimo in narežemo na kose. Česen na grobo sesekljamo.
Vse skupaj preložimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem, začinimo s soljo, ingverjem, poprom in žajbljem ter dobro premešamo.
Pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.
Ko je zelenjava pečena, jo preložimo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vmešamo 1 razžvrkljano jajce.
Priprava testa za bučne tortice
Listnato testo na pomokani površini na tanko razvaljamo. Po testu enakomerno porazdelimo nadev. Testo zvijemo v rolado, ki jo z vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Z nožem prečno narežemo rolado na približno 4 cm debele kose, ki jih nato pokončno postavimo v naoljene modelčke za peko mafinov. Z dlanjo vsak kos testa narahlo pritisnemo navzdol, da se testo lepše porazdeli po modelčku.
Kako dolgo pečemo bučne tortice?
Bučne tortice pečemo 15–20 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.
Imate radi bučo? Preberite si recept za bučno juho.