Bučne tortice

Vas zanima, kako lahko z majhnim in preprostim trikom spremenimo klasični zavitek v zelo všečne bučne tortice?

Sestavine za pripravo bučnih tortic:

  • 350 g buče hokaido
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • olivno olje
  • sol
  • ingver
  • poper
  • 1 pest lističev svežega žajblja
  • 2 jajci
  • 250 g listnatega testa

Bučo, korenček in čebulo olupimo in narežemo na kose. Česen na grobo sesekljamo. Vse skupaj preložimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem, začinimo s soljo, ingverjem, poprom in žajbljem ter dobro premešamo. Pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

Ko je zelenjava pečena, jo preložimo v skledo in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vmešamo 1 razžvrkljano jajce.

Listnato testo na pomokani površini na tanko razvaljamo. Po testu enakomerno porazdelimo nadev. Testo zvijemo v rolado, ki jo z vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Z nožem prečno narežemo rolado na približno 4 cm debele kose, ki jih nato pokončno postavimo v naoljene modelčke za peko mafinov. Z dlanjo vsak kos testa narahlo pritisnemo navzdol, da se testo lepše porazdeli po modelčku.

Bučne tortice pečemo 15–20 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

bučne tortice recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top