Cvetačin pire

Mnogo idej za recepte dobim, ko pokušam kakšne nove jedi v restavracijah ali pri prodajalcih ulične hrane. Če se me kakšen okus res dotakne, ga skušam pripeljati v kakšno mojo različico jedi, ki je seveda nekoliko drugačna od prvotne.

Sestavine za 4 osebe:
500 g cvetače
1/2 žličke soli
muškatni orešček
30 g masla
15 g naribanega parmezana
1 žlica grobo mletih lešnikov
olivno olje

Cvetačo očistimo, razrežemo na cvetke in skuhamo nad paro. Po približno 13 minutah, ko je dovolj mehka, jo predevamo v manjšo posodo, dodamo maslo in parmezan ter začinimo s soljo in muškatnim oreščkom. S paličnim mešalnikom jo zmeljemo v gladek pire.

V vroči ponvi (brez olja) prepražimo lešnike. Ko zadišijo in začnejo rjaveti, odstavimo posodo.

Cvetačni pire predevamo v skledico, v kateri ga bomo ponudili, potresemo s praženimi lešniki in pokapamo z olivnim oljem.

cvetacčn pire

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top