Darilo iz kozarca | Okusno.si

Darilo iz kozarca

darilo iz kozarcaSte se kdaj vprašali, kaj podariti za darilo prijateljici, ki ceni domače dobrote? Če je navdušena nad peko in rada sama ali z otroki ustvarja v kuhinji, so zagotovo odlična rešitev tako imenovani piškoti iz kozarca. A ne tisti, ki jih kupite že pečeni. Ne, piškoti iz kozarca dejansko niso piškoti v svoji končni obliki, temveč v kozarec napolnjene in natančno odmerjene sestavine za piškote, ki jih bo lahko doma nato spekla sama – kadar koli si bo zaželela nekaj sladkosti.

Piškoti iz kozarca so zlasti v ZDA pravi hit in sledijo splošnemu trendu, ki v obdarovanje vrača domače izdelke, ki pa vendarle niso popolnoma domači. Dejstvo je namreč, da v urbanem okolju ne moremo pričakovati, da nam bo nekdo podaril domačo salamo ali druge domače proizvode, saj prebivalci mest pač nimajo polj in hlevov. Lahko pa podarijo nekaj, kar je »na pol domače« – sestavine so kupljene, peka pa je tista, ki poskrbi, da lahko nazadnje rečejo, da gre za nekaj domačega.

Darilo iz kozarca vsebuje vnaprej pripravljene sestavine za peko slastnih piškotov – cookijev.

Piškoti iz kozarca pa nenazadnje niso edino, kar se podarja v stekleni embalaži. Okrasni kozarci s pokrovi in lepi kozarci za vlaganje so priljubljena embalaža tudi za različna druga darila, saj so estetski in predstavljajo trajno embalažo. Embalažo, ki je tudi sama uporabna in je torej ne zavržemo.

novoletno dariloPiškoti iz kozarca so od septembra na voljo tudi v spletni trgovini Okusno. Izbirate pa lahko med množico različnih okusov piškotov. Sestavine so pripravljene tako, da je treba dodati zgolj še minimalno »vsakdanjih« sestavin, na primer maslo in jajce, to pa imamo itak vedno pri roki. V kolikor se na darilo spomnite nekoliko pozno, pa imate seveda še vedno možnost, da pripravite sestavine tudi sami – v tem primeru bo s piškoti iz kozarca dejansko nekaj več dela, saj bo treba spisati navodila, natisniti etikete in poiskati lične kozarce prave velikosti, prav tako pa odmeriti in vanje nasuti vse sestavine.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top