Buhteljni

sateNekateri recepti se prenašajo iz roda v rod. Zato je prav, da se zapišejo in tako ne utonejo v pozabo. Naša Tama je znala pripraviti slastne buhteljne. To je njen recept.
Sestavine: 500 moke, 30 g svežega kvasa, ščep soli, 60 g sladkorja, žlička limonine lupine, vanili sladkor, 2,5 dcl mleka, 50 g masla, marmelada, sladkor v prahu.

Navodila za pripravo:

  • V kozarcu razdrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, prilijemo 1dcl mleka ter premešamo.
  • Pustimo stati približno 5 min, da začne kvas delovati in da se vsebina kozarca poveča na 2x velikost.
  • V posodi vmešamo jajci, maslo, sladkor in ščepec soli.
  • V presejano moko dodamo kvasno mešanico in dobro premešamo. Dodam še jajčno mešanico in mešamo tako dolgo, da se vse sestavine lepo povežejo. Prilijemo preostanek mleka in testo dobro pregnetemo.
  • Testo naj na toplem vzhaja vsaj 1 uro. Ponovno ga pregnetemo.
  • Testo razvaljamo na cca. 0,5cm debeline. Razrežemo ga na kvadrate velikosti cca. 8x8cm.
  • Na sredimo vsakega kvadrata damo žličko marmelade. Iz vsakega kvadrata oblikujemo kroglico pri čemer pazimo, da ostane marmelada na sredini. V roke si kanimo nekaj olja, jih premanemo in z dlanmi nežno naoljimo kroglice. Polagamo jih drug poleg druge v pekač.
  • Pečemo pri 180 stopinjah približno 35-40 minut.

sate

sate

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top