Bombetke (ang. Burger Buns): 400g moke, 15 g soli, 40g sladkorja, 2,5 dcl mlačnega mleka, 1 jajce, 70g masla ogretega na sobno temperaturo, 2 vrečki suhega kvasa (2x 7g).
Najprej zmešaj suhe sestavine: moko, sladkor, sol, kvas. Vmešaj razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo. Dobro premešaj in pregneti. Dodaj mlačno mleko.
Maso za bombetke bo potrebno narediti ali z mešalnikom za pripravo kruha ali z ustreznimi nastavki na tvojem mikserju, saj je masa premalo gosta, da bi jo lahko zmesil z rokami. Maso za bombetke mešaj vsaj kakšnih 10 min, da se testo dobro pregnete in postane prožno. Testo naj vzhaja dobro uro (da naraste na dvojno velikost).
Iz testa oblikuješ 80 g bombetke (obvezno uporabi tehtnico). Postaviš jih na pladenj in pustiš vzhajati še cca. 45 minut.
Nato uporabi čopič in premaži bombetke z rumenjakom, ki si mu vmešal veliko žlico vode. Posuj jih s sezmamo. Bombetke pečeš cca. 15-20 min v pečici, ki si jo predhodno ogrel na 180 st.