Domače bombetke

Bombetke (ang. Burger Buns): 400g moke, 15 g soli, 40g sladkorja, 2,5 dcl mlačnega mleka, 1 jajce, 70g masla ogretega na sobno temperaturo, 2 vrečki suhega kvasa (2x 7g).

Najprej zmešaj suhe sestavine: moko, sladkor, sol, kvas.  Vmešaj razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo. Dobro premešaj in pregneti. Dodaj mlačno mleko.

Maso za bombetke bo potrebno narediti ali z mešalnikom za pripravo kruha ali z ustreznimi nastavki na tvojem mikserju, saj je masa premalo gosta, da bi jo lahko zmesil z rokami.  Maso za bombetke mešaj vsaj kakšnih 10 min, da se testo dobro pregnete in postane prožno. Testo naj vzhaja dobro uro (da naraste na dvojno velikost).

Iz testa oblikuješ 80 g bombetke (obvezno uporabi tehtnico). Postaviš jih na pladenj in pustiš vzhajati še cca. 45 minut.

Nato uporabi čopič in premaži bombetke z rumenjakom, ki si mu vmešal veliko žlico vode.  Posuj jih s sezmamo. Bombetke pečeš cca. 15-20 min v pečici, ki si jo predhodno ogrel na 180 st.

recept bombetke za burgerje

 

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top