Domače bombetke - Kuharski recepti - Okusno.si

Domače bombetke

Ali obstaja kaj boljšega od doma pripravljenega burgerja, ki ga dopolnjujejo sveže pečene, mehke in rahlo sladkaste bombetke? S tem preprostim receptom bodo vaše bombetke postale prava zvezda vsakega druženja ob žaru. Pozabite na kupljene različice – domače bombetke so okusnejše, dišeče in povsem prilagojene vašemu okusu

Sestavine za bombetke (ang. Burger Buns): 400g moke, 15 g soli, 40g sladkorja, 2,5 dcl mlačnega mleka, 1 jajce, 70g masla ogretega na sobno temperaturo, 2 vrečki suhega kvasa (2x 7g).

Kako naredimo bombetke za burgerje?

Najprej zmešaj suhe sestavine: moko, sladkor, sol, kvas.  Vmešaj razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo. Dobro premešaj in pregneti. Dodaj mlačno mleko.

Maso za bombetke bo potrebno narediti ali z mešalnikom za pripravo kruha ali z ustreznimi nastavki na tvojem mikserju, saj je masa premalo gosta, da bi jo lahko zmesil z rokami.  Maso za bombetke mešaj vsaj kakšnih 10 min, da se testo dobro pregnete in postane prožno.

Kako dolgo naj vzhajajo bombetke?

Testo naj vzhaja dobro uro (da naraste na dvojno velikost).

Iz testa oblikuješ 80 g bombetke (obvezno uporabi tehtnico). Postaviš jih na pladenj in pustiš vzhajati še cca. 45 minut.

Nato uporabi čopič in premaži bombetke z rumenjakom, ki si mu vmešal veliko žlico vode.  Posuj jih s sezamom.

Kako dolgo pečemo bombetke?

Bombetke pečeš cca. 15-20 min v pečici, ki si jo predhodno ogrel na 180 st.

recept za bombetke
recept za bombetke
domače bombetke
domače bombetke
recept bombetke za burgerje
bombetke za burgerje

 

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top