Natrgana svinjina – pulled pork

V Londonu, ki sem ga že večkrat obiskal, imam 2 nadvse ljuba kotička za kulinarična razvajanja – Camden in Borugh Market, saj lahko na tamkajšnjih tržnicah preizkušam hrano s celega sveta. Po enem izmed obiskov britanske prestolnice je nastal recept za natrgano svinjino.

Sestavine:
5 strokov česna
1 žlička soli
1 žlička popra
1 žlička rjavega sladkorja
1 žlička dimljene sladke paprike
½ žličke majarona
½ žličke timijana
½ žličke rožmarina
1 dl olivnega olja
1,5 kg svinjskega podplečja
2 čebuli
2 dl belega vina ali 2 dl temnega piva
2 lovorjeva lista

Česen olupimo in sesekljamo. Predevamo ga v skledico. Primešamo sol, poper, rjavi sladkor, dimljeno sladko papriko, majaron, timijan in rožmarin. Prilijemo 1 dl olivnega olja in vse skupaj dobro premešamo.

Začimbno mešanico z rokami dobro vtremo v meso. Meso preložimo v posodo in prestavimo v hladilnik, kjer se naj marinira vsaj 2 uri.

Čebulo olupimo, narežemo na četrtine in položimo na dno pekača.

V vroči naoljeni ponvi na hitro popečemo meso z vseh strani.

Popečeno meso položimo na čebulo v pekaču. Prilijemo 2 dl belega vina in dodamo 2 lovorjeva lista.

natrgana-svinjina-pulled-pork

Pekač pokrijemo s pokrovom ali z alufolijo. Pečemo 8 ur v pečici, ki smo jo ogreli na 125 °C.

Ko vzamemo meso iz pečice, naj počiva še pol ure.

Pečeno meso je tako mehko, da ga z lahkoto natrgamo z vilicami. Premešamo ga s sokom, ki je nastal med pečenjem in počakamo še vsaj 1 minuto, da se dobro prepoji.

Meso postrežemo v svežih bombetkah, ki jih premažemo z gorčico. Recept za pripravo bombetk je objavljen na naslovu https://www.okusno.si/domace-bombetke/.

nacufana-svinjina-pulled-pork

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top