Pečene piščančje perutničke s pisano papriko

Bistvena sestavina pri tem receptu je marinada, saj bo le-ta obogatila že tako ali tako dober okus mesa, ki ga imajo perutničke. Predlagam, da vam spodnji recept za marinado služi le kot izhodišče. Eksperimentirajte in si pripravite marinado po svojem okusu. Previdni bodite le pri dodajanju sladkih sestavin, saj se vam lahko meso hitro zažge, če je sladkorja v marinadi preveč.


Sestavine za 2 osebi:

500 g piščančjih perutničk (zgornji deli peruti)
olivno olje
400 g zelene, rdeče in rumene paprike
sol
4 stroki česna

Sestavine za marinado:
1 žlička soli
½ žličke popra
1 žlička dimljene rdeče paprike
3 žlice svetle sojine omake
1 žlica kečapa
½ žlice gorčice
1 žlica medu
½ žličke mletega čilija

V lonček dodamo vse naštete sestavine za marinado in dobro premešamo.

perutnicke recept

Meso premažemo z marinado, nato ga preložimo v pokrito posodo in prestavimo v hladilnik, kjer se naj marinira vsaj 3 ure.

Pol ure pred pečenjem vzamemo meso iz hladilnika. V ponvi na olivnem olju z obeh strani popečemo meso (približno 5 minut), da se koža zapeče do zlatorjave barve.

Paprike očistimo in narežemo na približno 1,5 cm velike kose. Narahlo jih solimo. Česen olupimo in na grobo sesekljamo.

Na hitro popečene kračice predevamo v naoljen pekač. Dodamo narezano papriko in česen. Pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top