Gobova juha z jurčki - Kuharski recepti - Okusno.si

Gobova juha z jurčki

V sezoni, ko rastejo gobe, si le privoščite juho iz sveže nabranih jurčkov. Jaz jih običajno kupim na tržnici, pa ne zato, ker se mi jih ne ljubi nabirati v gozdu, ampak zaradi tega, ker jurčkov skoraj nikoli ne najdem, niti takrat ne, ko jih je na tržnici ogromno in veš, da je prava sezona za nabiranje. Očitno se sprehajam po napačnih gozdovih.

Sestavine za gobovo juho (za 4 osebe):
250 g jurčkov
1 velika rdeča čebula
4 stroki česna
olivno olje
šetraj, rožmarin, majaron, timijan
1 l zelenjavne jušne osnove ali vode
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja

Kako naredimo gobovo juho z jurčki?

gobe jurcki recept
jurčki

Gobe očistimo in narežemo na rezine.

Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo.

Na olivnem olju med stalnim mešanjem prepražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo narezane gobe. Mešamo in pražimo tako dolgo, da iz gob izpari vsa voda.

praženje gob
praženje gob, čebule in česna

Začinimo s šetrajem, rožmarinom, majaronom in timijanom. Prilijemo jušno osnovo. Premešamo ter solimo in popramo po okusu.

Pri nizki temperaturi kuhamo juho v pokriti posodi 20 minut. Pred serviranjem vmešamo v juho še sesekljan peteršilj.

priprava gobove juhe
postopek priprave gobove juhe v slikah
gobova juha
gobova juha

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top