Goveji zrezki v čebulni omaki | Okusno.si

Goveji zrezki v čebulni omaki

Potrpljenje, čas in pravi kos govejega mesa so tri bistvene sestavine za pripravo slastnih govejih zrezkov.

Sestavine za pripravo govejih zrezkov v čebulni omaki za 4 osebe:
800 g govejega podplečja
olje
800 g čebule
4 stroki česna
1 dl belega vina
6 dl vode
4 žličke gorčice
sol
poper
majaron
2 lovorjeva lista

goveji-zrezki-cebulna-omaka-1

Kako se pripravijo goveji zrezki v čebulni omaki?

Govedino razrežemo na približno 0,5 cm debele zrezke.

V ponvi na vročem olju popečemo zrezke na obeh straneh. Pečemo največ dva zrezka naenkrat. Pečene zrezke preložimo na krožnik.

goveji-zrezki

V ponev, kjer smo pekli zrezke, prilijemo nekaj olja in prepražimo na drobno narezano čebulo in česen.

čebulna omaka

Ko čebula postekleni, damo zrezke nazaj v ponev. Prilijemo 1 dl vina, zvišamo temperaturo in vse dobro premešamo. Počakamo, da polovica vina povre, nato prilijemo 6 dl vode. Dodamo gorčico in začinimo s soljo, poprom, majaronom in lovorjem.

goveji-zrezki-cebulna-omaka

Kako dolgo se kuhajo goveji zrezki v čebulni omaki?

Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo 2,5–3 ure. Vmes večkrat premešamo.

Ko so zrezki dovolj mehki, jih prestavimo na krožnik. Iz omake odstranimo lovorjeva lista in jo prelijemo v ožjo posodo, v kateri jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Omako prelijemo nazaj v ponev, v katero vrnemo tudi zrezke. Če je omaka preredka, jo lahko zgostimo tako, da ji dodamo 1 žlico krušnih drobtin in na hitro prevremo.

Kako postrežemo goveje zrezke v čebulni omaki?

Jed ponudimo s širokimi rezanci in z zeleno solato.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top