Lazanja

Za pripravo lazanje si je potrebno vzeti čas, tudi če boste namesto doma narejenega testa uporabili lističe za lazanjo, ki jih boste kupili v trgovini. Čas pa ni zapravljen, saj je na koncu vsaka minuta vloženega dela bogato poplačana s slastnimi grižljaji.

Sestavine za testo:
500 g ostre moke, 5 jajc

Sestavine za nadev:
40 dag mletega mesa, 1 čebula, 2 stroka česna, 3dcl pasiranega paradižnika, 2 korenja, 1 bučka, 1 zelena paprika, 250g mozarelle, 50g parmezana, origano, sol, poper,lovorjev list, peteršilj

Sestavine za bešamel:
50g masla , 3 žlice moke, 3 dl mleka, sol, muškatni orešček, poper

lazanja

Priprava testa
Testo za lazanje pripravimo po naslednjem receptu.

Priprava nadeva

  • Na olivnem olju prepražimo čebulo. Dodamo 2 stroka časa. Pražimo tako dolgo, da česen zarumeni in zadiši.
  • Dodamo meso in pražimo tako dolgo, da se meso razpusti.
  • Dodamo na drobno narezano zelenjavo (korenček, bučke) in 2 naribana korenja. Začinimo s soljo, origanom in poprom. Dolijemo 2 dcl vode in na rahlem ognju kuhamo 10 min.
  • Dodamo 3dcl pasiranega paradižnika oz. pelatov in kuhamo še vsaj 30 min.
  • Pred koncem kuhanja dodamo na drobno narezan peteršilj.

Priprava bešamela
V posodi raztopimo maslo, dodamo 3 žlice moke in mešamo tako dolgo, da začne moka rumeneti. Dolijem 3dcl mleka. Mešamo, da se ne naredijo grudice. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Na rahlem ognju ob mešanju kuhamo vsaj 10 min.

Priprava lazanje

  • Spodnjo plast pekača namažemo z bešamelom. Nanj položimo liste za pripravo lazanje, ki smo jih predhodno kuhali 2 minuti v osoljeni vodi.
  • Na plast testa nanesemo nadev. Po nadevu razporedimo na koščke narezano mozarello. Prekrijemo z drugo plastjo testa in ponovimo postopek.
  • Tretjo plast testa prelijemo z bešamelom v katerega smo vmešali 50g naribanega parmezana.
  • Pečemo 40 min. pri 220 st. C.

Dober tek!

mesna lazanja recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top