Otroke, ki povečini jedo samo palačinke z Nutellinim namazom, boste težko prepričali, da poskusijo palačinke še s kakšnim drugim nadevom, s tistimi odraslimi, ki se radi posladkajo, pa ne bi smeli imeti težav.
Sestavine za testo (za 4 osebe):
3 jajca
1 žlica sladkorja
1 ščep soli
6 velikih žlic moke
1 dl mleka
3 dl vode
olje za pečenje
Sestavine za nadev 1:
100 ml mleka
1 žlica sladkorja
100 g mletih orehov
Sestavine za nadev 2:
1 dl sladke smetane
1 žlica sladkorja
50 g sesekljane temne čokolade
100 g mletih orehov
Sestavine za preliv:
2 jajci
2 dl mleka
1 žlica sladkorja
Kako naredimo orehove palačinke?
Jajca, sladkor in ščep soli penasto umešamo. Primešamo moko. Prilijemo mleko in vodo. Vse sestavine mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in ravno prav gosto testo, iz katerega bomo spekli palačinke.
V vročo ponev kanemo nekaj kapljic olja. Z zajemalko vlijemo testo in nagnemo ponev tako, da se bo testo enakomerno porazdelilo po posodi. Ko se na površini testa začnejo delati mehurčki, obrnemo palačinko in jo popečemo še na drugi strani.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa za palačinke.
Priprava nadeva za gratinirane orehove palačinke
Pečene palačinke namažemo z enim izmed spodaj opisanih nadevov in jih zvijemo.
Priprava nadeva #1 za orehove palačinke
V manjši posodi segrejemo mleko in žlico sladkorja. Ko mleko zavre, odstavimo posodo in primešamo orehe.
Priprava nadeva 2# za orehove palačinke
V manjši posodi segrejemo sladko smetano in žlico sladkorja. Ko smetana zavre, odstavimo posodo. Dodamo nalomljeno čokolado in s kuhinjsko metlico mešamo tako dolgo, da se čokolada raztopi. Vmešamo še orehe in vse skupaj dobro premešamo.
Preliv za orehove palačinke
V skledici razžvrkljamo jajci, sladkor in mleko.
Zvite palačinke polagamo v pomaščen pekač drugo poleg druge. Prelijemo jih s prelivom.
Kako dolgo pečemo orehove palačinke?
Palačinke pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 200 °C.
Orehove palačinke – dodatne informacije
Orehove palačinke so okusen okusen obrok za vse sladkosnede jedce. Narejene so iz moke, orehov in začimb, kar jim daje edinstven okus po oreščkih.
Pri pripravi orehovih palačink je pomembno, da uporabite sestavine najboljše kakovosti. Najprej izberite kakovostno moko. Prepričajte se, da je drobno mleta in brez grudic ali drugih koščkov. Nato izberite orehe. Uporabite lahko koščke orehov ali orehovo moko. Orehova moka je drobneje mleta kot koščki orehov in palačinkam doda bolj orehovo aromo.
Palačinke pripravite tako, da zmešate moko, orehe in začimbe. Dobra kombinacija začimb je cimet, muškatni orešček in začimbe. Po želji lahko dodate tudi ščepec soli in sladkorja. Ko so vse sestavine združene, dodajte mokre sestavine. Potrebujete jajca, mleko in stopljeno maslo.
Vse skupaj mešajte, dokler se popolnoma ne združi. Testo mora biti gosto, vendar ne pregosto. Na srednje visoki temperaturi segrejte veliko ponev in jo namažite z maslom. Ko je ponev vroča, nanjo z žlico zajemajte testo. Palačinke na vsaki strani pecite približno dve minuti.
Ko so palačinke pripravljene za serviranje, jih obložite z najljubšim prelivom. Orehove palačinke se odlično podajo z javorjevim sirupom, medom ali stopljenim maslom. Dodate lahko tudi sveže ali suho sadje ali celo jogurt.
Orehove palačinke so polne okusa, kombinacija začimb in orehov pa je resnično edinstvena. Poleg tega so enostavne za pripravo in jih lahko obložite s katerim koli od vaših najljubših prelivov. Poskusite jih in dan začnite z okusnim zajtrkom.