Vetrci

Kam z odvečnimi beljaki oziroma, kako jih uporabiti, se je med peko slaščic vprašal verjetno že vsakdo. Odgovor je zelo preprost – naredite vetrce oziroma poljubčke. Postopek priprave je zelo preprost, poleg beljakov potrebujete le še 2 sestavini in ščep soli. Moteče pri tem receptu je edino to, da lahko vetrce zaužijete šele nekaj ur po tistem, ko ste jih nabrizgali na pekač, saj jih v bistvu ne pečemo, ampak sušimo v pečici. To pa traja in traja. Ampak se splača potrpeti.

Sestavine za pripravo španskih vetrcev:
4 beljaki
ščep soli
150 g sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka

V skledi penasto umešamo beljake in ščep soli. Ko začne nastajati sneg, začnemo med stepanjem dodajati sladkor. Beljake in sladkor stepemo približno 5 minut, da dobimo snežno belo beljakovo kremo. Na koncu vmešamo še 2 žlici limoninega soka.

beljakov sneg

S pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo kremo v obliki manjših kupčkov na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

vetrci recept

Vetrce sušimo 3–4 ure (odvisno od nabrizgane velikosti) v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 80 °C. Vetrci so dovolj suhi, ko jih lahko preprosto odstranite iz pekača ter so krhki in nič lepljivi na ugriz.

Če jih ne bomo pojedli takoj, jih shranimo v neprodušno zaprto posodo, saj jih bo vlaga drugače zmehčala.

recept španski vetrci

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top