Gratinirani njoki v zelenjavni omaki s piščancem - Kuharski recepti - Okusno.si

Gratinirani njoki v zelenjavni omaki s piščancem

Njoki niso uporabni samo kot predjed ali priloga jedem. Z njimi lahko s pomočjo zelenjave in koščkov mesa naredimo tudi popolnoma samostojno jed.

Sestavine za 2 osebi:
olivno olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g piščančjega fileja, 2 korenčka, 1 bučka, 1 rdeča paprika, mešanica mediteranskih zelišč, sol, poper, 1 žlica drobtin, 300 g njokov, parmezan


Kako pripravimo gratinirane njoke s piščancem in zelenjavo?

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in narezano piščančje meso.
  2. Meso na hitro popečemo, nakar dodamo narezan korenček, bučke in papriko.
  3. Začinimo, dolijemo 1dcl vode in kuhamo 15 minut.
  4. Potresemo z drobtinami in počakamo, da se omaka zgosti.
  5. V soljeni vreli vodi po navodilih iz embalaže skuhamo njoke.
  6. Ko so njoki skuhani, jih odcedimo in vmešamo v omako.
  7. Dobro potresemo s parmezanom in damo za 10 minut peči v pečico, ki smo jo segreli na 220°

gratinirani njoki piscanec recept

gratinirani njoki piscanec recept 2

gratinirani njoki piscanec recept 4

gratinirani njoki piscanec

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

1 thought on “Gratinirani njoki v zelenjavni omaki s piščancem”

  1. Testirano včeraj. Namesto mlade čebule sem uporabil por in je bilo ravno tako SUPER. Mnogo bolje kot pa s kakšno smetanovo omako ipd..

    Je že med mojimi najljubšimi jedmi.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top