Njoki niso uporabni samo kot predjed ali priloga jedem. Z njimi lahko s pomočjo zelenjave in koščkov mesa naredimo tudi popolnoma samostojno jed.
Sestavine za 2 osebi:
olivno olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g piščančjega fileja, 2 korenčka, 1 bučka, 1 rdeča paprika, mešanica mediteranskih zelišč, sol, poper, 1 žlica drobtin, 300 g njokov, parmezan
Kako pripravimo gratinirane njoke s piščancem in zelenjavo?
- V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in narezano piščančje meso.
- Meso na hitro popečemo, nakar dodamo narezan korenček, bučke in papriko.
- Začinimo, dolijemo 1dcl vode in kuhamo 15 minut.
- Potresemo z drobtinami in počakamo, da se omaka zgosti.
- V soljeni vreli vodi po navodilih iz embalaže skuhamo njoke.
- Ko so njoki skuhani, jih odcedimo in vmešamo v omako.
- Dobro potresemo s parmezanom in damo za 10 minut peči v pečico, ki smo jo segreli na 220°
Testirano včeraj. Namesto mlade čebule sem uporabil por in je bilo ravno tako SUPER. Mnogo bolje kot pa s kakšno smetanovo omako ipd..
Je že med mojimi najljubšimi jedmi.