Gratinirani njoki v zelenjavni omaki s piščancem

Njoki niso uporabni samo kot predjed ali priloga jedem. Z njimi lahko s pomočjo zelenjave in koščkov mesa naredimo tudi popolnoma samostojno jed.

Sestavine:
njoki, olivno olje, česen, piščančji file, mlada čebula, bučke, rdeča paprika, korenček, mediteranske začimbe, sol, poper, parmezan, drobtine

gratinirani njoki

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in narezano piščančje meso.
  2. Meso na hitro popečemo, nakar dodamo narezan korenček, bučke in papriko.
  3. Začinimo, dolijemo 1dcl vode in kuhamo 15 minut.
  4. Potresemo z drobtinami in počakamo, da se omaka zgosti.
  5. V soljeni vreli vodi po navodilih iz embalaže skuhamo njoke.
  6. Ko so njoki skuhani, jih odcedimo in vmešamo v omako.
  7. Dobro potresemo s parmezanom in damo za 10 minut peči v pečico, ki smo jo segreli na 220°

Zaznamki

1 komentar

  • Testirano včeraj. Namesto mlade čebule sem uporabil por in je bilo ravno tako SUPER. Mnogo bolje kot pa s kakšno smetanovo omako ipd..

    Je že med mojimi najljubšimi jedmi.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top