Hruškova pita - Kuharski recepti - Okusno.si

Hruškova pita

Če ste sladkosnedi in imate radi skuto, potem bo hruškova pita prava stvar za vas. Priporočam uporabo hrušk iz kompota, saj so kompaktne in zelo sočne.

Sestavine za testo:
200 g moke, ščepec soli, 1 žlica sladkorja, 100 g masla, 1 jajce, 0,5 dcl sladke smetane

Sestavine za nadev:
hruškov kompot (820 g), ribezova marmelada, 2 jajci, 3 žlice moke, 250 g skute, 150 g ricotte, 1 dcl sladke smetane, 50 g sladkorja, 2 žlici limoninega soka

Kako naredimo hruškovo pito?

Priprava testa za hruškovo pito

V posodo presejemo moko in jo zmešamo s ščepcem soli ter žlico sladkorja.

Dodamo na koščke narezano maslo, razžvrkljano jajce in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo in zgnetemo v kompaktno testo.

Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30 minut počivati v hladilnik.

Na pomokani površini razvaljamo testo v obliki kroga, katerega premer mora biti za 4 cm daljši od premera tortnega modela, saj moramo, ko s testom pokrijemo dno pomaščenega pekača, dobiti še 2 cm visok rob.

Priprava nadeva za hruškovo pito

Testo obložimo s hruškovimi polovicami iz kompota. Pod vsako polovico hruške damo žličko ribezove marmelade.

Hruške prelijemo z nadevom, ki ga pripravimo tako, da zmešamo jajca, moko, skuto, ricotto, sladko smetano, sladkor in limonin sok.

Kako dolgi pečemo hruškovo pito?

Pečemo 40 minut pri temperaturi 180 °C.

Ko je hruškova pita pečena, pustimo, da se ohladi, nato pa jo damo preko noči v hladilnik.

hruškova pita recept
hruškova pita recept
hruškova pita
hruškova pita
hruskova pita recept
slikovni prikaz priprave hruškove pite po korakih
Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top