Hruškova pita

Če ste sladkosnedi in imate radi skuto, potem bo hruškova pita prava stvar za vas. Priporočam uporabo hrušk iz kompota, saj so kompaktne in zelo sočne.

Sestavine za testo:
200 g moke, ščepec soli, 1 žlica sladkorja, 100 g masla, 1 jajce, 0,5 dcl sladke smetane

Sestavine za nadev:
hruškov kompot (820 g), ribezova marmelada, 2 jajci, 3 žlice moke, 250 g skute, 150 g ricotte, 1 dcl sladke smetane, 50 g sladkorja, 2 žlici limoninega soka

Kako naredimo hruškovo pito?

V posodo presejemo moko in jo zmešamo s ščepcem soli ter žlico sladkorja.

Dodamo na koščke narezano maslo, razžvrkljano jajce in sladko smetano. Vse skupaj zmešamo in zgnetemo v kompaktno testo.

Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30 minut počivati v hladilnik.

Na pomokani površini razvaljamo testo v obliki kroga, katerega premer mora biti za 4 cm daljši od premera tortnega modela, saj moramo, ko s testom pokrijemo dno pomaščenega pekača, dobiti še 2 cm visok rob.

Testo obložimo s hruškovimi polovicami iz kompota. Pod vsako polovico hruške damo žličko ribezove marmelade.

Hruške prelijemo z nadevom, ki ga pripravimo tako, da zmešamo jajca, moko, skuto, ricotto, sladko smetano, sladkor in limonin sok.

Pečemo 40 minut pri temperaturi 180 °C.

Ko je torta pečena, pustimo, da se ohladi, nato pa jo damo preko noči v hladilnik.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top