Kapeleti z rikoto

Zavihajte rokave, pomokajte roke in se lotite priprave testa. Na obliko pripravljenih kapeletov se ne ozirajte preveč. Kakršnikoli že bodo, vas bo okus te jedi, ki jo boste zabelili z žajbljevim maslom, verjetno očaral. Tako kot je očaral mene v gostilnici na glavnem trgu v Piacenzi. Preberite si recept za jed “kapeleti z rikoto”.

Sestavine za testo:
300 g ostre moke, 3 jajca

Sestavine za nadev:
200 g ricotte, 3 žlice parmezana, sol, muškatni orešček

Sestavine za preliv:
40 g masla, 6 žajbljevih listov, parmezan

Iz moke in jajc zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik za 30 minut. Ohlajeno testo razvaljamo s pomočjo naprave za izdelavo testenin na 1 mm debeline.

Testo narežemo na približno 6 x 6 cm velike kvadrate. Na vsak kvadrat damo žličko nadeva, ki ga pripravimo iz ricotte in parmezana, ki ju začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.

Kvadratke testa zvijemo v kapelete, ki jih damo kuhati v osoljeno vrelo vodo.

V ponvi segrejemo maslo in počakamo, da se speni (nikakor ne sme porjaveti) nakar dodamo sveže žajbljeve liste, zmanjšamo temperaturo in mešamo 1 minuto.

Ko so kapeleti skuhani al dente, jih odcedimo in damo v ponev z žajbljevim maslom.
Izdatno potresemo s parmezanom, vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top