Kapeleti z rikoto

Zavihajte rokave, pomokajte roke in se lotite priprave testa. Na obliko pripravljenih kapeletov se ne ozirajte preveč. Kakršnikoli že bodo, vas bo okus te jedi, ki jo boste zabelili z žajbljevim maslom, verjetno očaral. Tako kot je očaral mene v gostilnici na glavnem trgu v Piacenzi. Preberite si recept za jed “kapeleti z rikoto”.

Sestavine za testo:
300g moke, 3 jajca

Sestavine za nadev:
ricotta, parmezan, sol, muškatni orešček

Sestavine za preliv:
maslo, žajbelj, parmezan

kapeleti rikota

  1. Iz moke in jajc zgnetemo testo.
  2. Testo zavijemo v folijo in ga damo počivati v hladilnik za 30 minut.
  3. Testo razvaljamo na 1mm debeline s pomočjo naprave za izdelavo testenin.
  4. Testo narežemo na kvadrate na ketere položimo žličko nadeva, ki ga pripravimo iz ricote in parmezana, ki ju začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
  5. Kvadratke testa zvijemo v raviole, ki jih damo kuhati v osoljeno vrelo vodo.
  6. V ponvi segrejemo maslo in počakamo, da se zapeni (nikakor ne sme porjaveti) nakar dodamo 6 žajbljevih listov, zmanjšamo ogenj na minimum, mešamo 1 minuto in odstavimo.
  7. Ko so ravioli skuhani al dente, jih odcedimo in damo v ponev z žajbljevim maslom, dobro potresemo s parmezanom in vse skupaj dobro premešamo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top