Jagodna pita s pečenim snegom

Nekega vročega junijskega večera, ko smo se na balkonu sladkali z jagodami in smetano, sem se malce zamislil in razmišljal, kakšna bi bila lahko pečena različica prej omenjene sladice. Naslednji dan je nastala jagodna pita s pečenim beljakovim snegom.

Sestavine za pripravo jagodne pite:
250 g listnatega testa
500 g jagod
4 jajca
40 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
250 g sira macarpone
1 limona
1 žlica sladkorja v prahu

Listnato testo razvaljamo na pomokani površini. Preložimo ga v namaščen okrogel pekač za peko pit. S prsti nežno porazdelimo testo po dnu in po obodu pekača. Robove testa, ki gledajo čez rob pekača, porežemo. Testo prepikamo z vilicami.

Obložimo ga z jagodami, ki smo jih narezali na četrtine.

Z mešalnikom penasto umešamo 2 jajci, 40 g sladkorja in vanilijev sladkor. Dodamo mascarpone in mešamo tako dolgo, da se sestavine med seboj dobro povežejo. Kremo prelijemo čez jagode.

Po 20 minutah pečenja v pečici pri 180 °C, vzamemo pito iz pečice.

Dve jajci ločimo na beljake in rumenjake. Beljaka in 1 žlico sladkorja v prahu stepemo v čvrst sneg, ki ga enakomerno porazdelimo po vrhu pite.

Pekač damo nazaj v pečico in pečemo še 10 minut.

jagodna-pita

jagodna pita

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top