Gratiniran ješprenj z zelenjavo - Kuharski recepti - Okusno.si

Gratiniran ješprenj z zelenjavo

Sestavine: 300g ješprenja, 1l jušne osnove, 1 srednje velika čebula, 2 stroka česna, 2 bučki, 1/2 pora, 2 korenčka, sol, 2 žlici parmezana
ješprenj recept

Ješprej stresemo v posodo, dolijemo vodo (tako da prekrije ješprenj) in ga pustimo namakati preko noči. Odcedimo vodo ter oplaknemo ješprenj pod tekočo vodo. V posodi zavrejemo jušno osnovo in vanjo vkuhamo ješprenj. Med kuhanjem ješprenj večkrat premešamo, da se ne sprime na dno in zažge. Po potrebi dolijemo vročo jušno osnovo. Ko je ješprenj skuhan do mehkega, ga odstavimo.

Na olju prepražimo na sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, ji dodamo strt čsen, na koščke narezan korenček, por in bučke. Posolimo po oskusu. Vse skupaj na hitro prepražimo, nato pa zalijemo z 1,5 dcl vode in vse skupaj dušimo na šibkem ognju 10 minut.

Ješprenj predevamo v ognjevarno posodo. Vanj vmešamo zelenjavo in 2 žlici parmezana. Ješprenj gratiniramo približno 10 minut v pečici, ki smo jo prehodno ogreli na 230°.

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

1 thought on “Gratiniran ješprenj z zelenjavo”

  1. – odlična samostojna jed, za čiščenje ali shujševalno.
    – priloga pol kranjske klobase, ali k kislemu zelju, da ni vedno ješpren z suhim mesom.
    lp

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top