Špinačni kaneloni

Če vam uspe dobro odcediti špinačo in narediti dovolj gosto omako, ki se ne bo kar razlila iz kanelonov, ko jih boste nadevali, potem boste zmagali. In po vsej verjetnosti bodo vaši (so)jedci zahtevali, da še kdaj uvrstite špinačne kanelone na jedilnik.

Sestavine: čebula, mleto meso, česen, paradižnikova mezga, špinača, sol, poper, muškatnim oreščkek, maslo, jajce, kisla smetana, parmezan, Barilla Cannelloni
špinačni kaneloni

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in mleto meso.
  2. Pražimo tako dolgo, da se meso razpusti. Dodamo žlico paradižnikove mezge in začinimo s soljo, poprom ter baziliko.
  3. Na šibkem ognju vse skupaj počasi kuhamo 15 minut. Večkrat premešamo.
  4. V osoljeno vrelo vodo damo oprano špinačo. Kuhamo 3 minute tako da špinača upade.
  5. Špinačo odcedimo in jo z nožem na drobno nasekljamo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom
  6. V posebni posodi zmnešamo ohlajeno mleto meso in špinačo.
  7. V osoljeni vodi po navodilih iz embalaža skuhamo kaneleone.
  8. Kaneleone odcedimo in jih napolnimo s špinačno-mesnim nadevom.
  9. Kaneleone zložimo enega poleg drugega v pomaščen pekač.
  10. Vse skupaj prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili iz razžvrkljanega jajca, kisle smetane in parmezana.
  11. Pečemo 20 minut pri 220°.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top