Hitra in enostavna priprava osvežilnega sladoleda, ki nas bo spomnil na počitnice preživete na grški obali.
Sestavine za pripravo sladoleda:
4 dl grškega jogurta
250 g sira mascarpone
1 vanilijev sladkor
70 g sladkorja v prahu
1 žlica medu
6 dobro zrelih breskev
V skledi z mešalcem zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, mascarpone in vanilijev sladkor. Kremo prelijemo v aparat za pripravo sladoleda in naredimo sladoled. Pri tem upoštevamo navodila, ki smo jih dobili ob nakupu aparata.
Breskve olupimo, izkoščičimo in narežemo na krhlje. Sladoled nadevamo čez breskve. Vse skupaj prelijemo z medom.
Če nimamo aparata za sladoled, sledimo postopku, ki je opisan pri pripravi vanilijevega sladoleda.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.