Okusno in hitro pripravljeno kosilo, vendar le v primeru , da kupimo že narejene njoke. Če se bomo izdelave njokov lotili sami, bomo čas priprave podaljšali vsaj za 45 minut.
Sestavine za 2 osebi: 300 g zelenih špargljev, olivno olje, 3 stroki česna, 500 g kozic, 400 g paradižnika v koščkih, 1 žlička sladkorja, sol, 500 g svežih njokov
V ponvi na olivnem olju popečemo sveže šparglje, ki smo jih narezali na približno 2 cm dolge kose. Šparglje preložimo na krožnik.
Na olivnem olju prepražimo sesekljan česen, dodamo kozice in jih popečem z obeh strani.
Prilijemo paradižnik v koščkih, vmešamo žličko sladkorja in solimo po okusu. Premešamo in kuhamo 5 minut. V posodo dodamo popečene šparglje in kuhamo še dobro minuto.
V osoljeni vodi skuhamo njoke po navodilih na embalaži. Njoke precedimo in jih zmešamo z omako iz špargljev in kozic