Njoki s šparglji in kozicami

njoki šparglji koziceOkusno in hitro pripravljeno kosilo, vendar le v primeru , da kupimo že narejene njoke. Če se bomo izdelave njokov lotili sami, bomo čas priprave podaljšali vsaj za 45 minut.

Sestavine za 2 osebi: 300 g zelenih špargljev, olivno olje, 3 stroki česna, 500 g kozic, 400 g paradižnika v koščkih, 1 žlička sladkorja, sol, 500 g svežih njokov

V ponvi na olivnem olju popečemo sveže šparglje, ki smo jih narezali na približno 2 cm dolge kose. Šparglje preložimo na krožnik.

Na olivnem olju prepražimo sesekljan česen, dodamo kozice in jih popečem z obeh strani.

Prilijemo paradižnik v koščkih, vmešamo žličko sladkorja in solimo po okusu. Premešamo in kuhamo 5 minut. V posodo dodamo popečene šparglje in kuhamo še dobro minuto.

V osoljeni vodi skuhamo njoke po navodilih na embalaži. Njoke precedimo in jih zmešamo z omako iz špargljev in kozic

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top