Ker se vino poda k pršutu (ali obratno), in ker so zrezki polnjeni s pršutom, je prav, da se tudi sami »okopajo« v vinu.
Sestavine za 4 osebe: 4 telečji zrezki, sol, poper, 4 rezine kuhanega pršuta, 4 rezine sira, olivno olje, 1,5 dcl belega vina
Telečje zrezke potolčemo, nakar jih na obeh straneh začinimo s soljo in poprom.
Na sredino vsakega zrezka položimo rezino kuhanega pršuta in rezino sira.
Zrezke z vsake strani prepognemo in spnemo s kuhinjsko vrvico ali z zobotrebci.
Na vročem olju jih na hitro popečemo. Ko dobijo zlato rumeno barvo, jih zalijemo z 1,5 dcl belega vina. Počakamo, da polovica vina povre, nato pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in dušimo še 10 minut.
Zrezke lahko ponudimo s kuhano ali gratinirano polento.