Juha z dimljeno papriko | Okusno.si

Juha z dimljeno papriko

Sestavine za 4 osebe:
1 l piščančje jušne osnove
3 rdeče paprike
4 stroki česna
½ pločevinke paradižnika v koščkih (200 g)
oljčno olje
1 žlička sladke paprike v prahu
1 žlička dimljene paprike v prahu
sol, poper, origano, peteršilj

pečena-paprika

pečena paprika

Papriko očistimo, narežemo na četrtine, rahlo naoljimo in z obeh strani popečemo na žaru ali pa v pečici s funkcijo žara.
V ponev kanemo nekaj oljčnega olja in pri nizki temperaturi med stalnim mešanjem počasi pražimo sesekljan česen. Ko česen rahlo porumeni, mu prilijemo paradižnike v koščkih. Začinimo s soljo, poprom in origanom. Vse skupaj premešamo in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut.

V loncu zavremo jušno osnovo. Dodamo pečene paprike, prilijemo paradižnikovo omako s česnom, začinimo s sladko in dimljeno papriko. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.

Juho serviramo v globoke krožnike, dodamo nekaj kock popečenega kruha in zabelimo s chimichurri omako.

Chimichurri omaka

Sestavine za chimichurri omako: peteršilj, česen, rdeč čili, sol, oljčno olje, rdeč balzamični kis, origano

V skodelici z oljčnim oljem zmešamo na drobno sesekljan peteršilj, česen in čili, ki smo mu odstranili semena. Prilijemo žlico balzamičnega kisa, solimo po okusu in začinimo z origanom. Vse skupaj dobro premešamo.

V skodelici z oljčnim oljem zmešamo na drobno sesekljan peteršilj, česen in čili, ki smo mu odstranili semena. Prilijemo žlico balzamičnega kisa, solimo po okusu in začinimo z origanom. Vse skupaj dobro premešamo.

Juha z dimljeno papriko

Juha z dimljeno papriko

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top