Krompirjev golaž - Kuharski recepti - Okusno.si

Krompirjev golaž

Kako pripraviti krompirjev golaž – preprost recept s hrenovko ali makaroni

Krompirjev golaž je ena najbolj priljubljenih jedi pri nas, saj je okusen, nasiten in preprost za pripravo. Sledite temu preprostemu receptu, ki je primeren za začetnike in prinaša bogat okus v manj kot 30 minutah. Naučite se, kako pripraviti gost in aromatičen krompirjev golaž, ki ga lahko postrežete s hrenovko, makaroni ali kruhom.

Sestavine za krompirjev golaž :
3 čebule, 2 stroka česna, rdeča sladka mleta paprika, paradižnikova mezga, 800 g krompirja, sol, poper, majaron, lovorjev list, hrenovka

Kako se naredi krompirjev golaž?

  1. V vroči ponvi na na olju prepražimo nasekljano čebulo.
  2. Ko čebula postekleni (ne sme porjaveti), dodamo 2 na drobno narezana stroka česna, dve žlički mlete paprike in eno žlico moke.
  3. Na hitro prepražimo in mešamo, da se okusi povežejo.
  4. Dodamo olupljen in na kose narezan krompir.
  5. Zalijemo s približno 0,5l vode ali še boljše z jušno osnovo.
  6. Začinimo s soljo, poprom, majaronom, lovorjevim listom. Dodamo že 1 žlico paradižnikove mezge.
  7. Posodo pokrijemo s pokrovko in krompirjev golaž na rahlem ognju kuhamo približno 25 minut. Golaž med kuhanjem večkrat premešamo, da se krompir ne sprime dna.
  8. Odkrijemo posodo in kuhamo še 5 minut tako da morebitna odvečna tekočina povre. Jed mora biti namreč gosta.
  9. Poleg krompirjevega golaža lahko ponudimo hrenovko in kruh. Meni tekne skupaj z makaroni 🙂
krompirjev golaž recept
krompirjev golaž recept

Dodatni nasveti za pripravo krompirjevega golaža

  • Uporabite krompir, ki se dobro kuha, da bo jed gostejša.
  • Za bogatejši okus uporabite jušno osnovo namesto vode.
  • Če želite pikantno različico krompirjevega golaža, dodajte ščepec čilija.

5 thoughts on “Krompirjev golaž”

  1. kr`adn

    Vse bi še prenesel a makorone s krompirjem ??! Žal hvala. Je že bolje sam krompir po starem receptu: 250 gr-čebula-pražena, 1 kg-krompir v malih kosih, rdeča paprika-1 žlica, pražimo 10 min. nato zalijemo cca 3 prste nad krompirjem.
    Pokrijemo in kuhamo polure. Pred serviranjem dodamo še 3 žlice moke im 10 min. pokuhamo. V vsako porcijo dodamo 1/2 žlice kisle smetane. Jemo z žlico , z vilicami lahko krompir pretlačimo, je okusnejša omaka. Zraven ponudimo dober domač kruh. Pa dober tek !

  2. Lojz Makaronov

    Mislim, da bi odlično pasal še riž zraven. In kakšna žlica polente.

  3. Tea19

    Jas mislim da ma vsak svoj okus, recept je odličen ampak ker mi polek golaža ne jemo ničesar dam malo več začimb in več vode

  4. boris

    v krompirjev golaž makarone,????kot bi dal k fileju ribe tenstan krompir

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top