Špageti po milansko

Sestavine za pripravo špagetov po milansko:
olivno olje, 3 manjše čebule, 3 stroki česna, 300 g šunke ali krače, 1 korenček, sol, 400 g paradižnikove kaše, 1 žlička sladkorja, 200 g mladega graha, 500 g špagetov, parmezan


Postopek priprave za špagete po milansko
Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. V vroči ponvi na olivnem olju prepražimo česen in čebulo.

Ko čebula postekleni, dodamo na koščke narezano šunko ali kračo. Pražimo kakšno minuto, nakar dodamo nariban korenček.

Prilijemo paradižnikovo kašo. Dodamo žličko sladkorja in začinimo s soljo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo na nizki temperaturi 10 minut. Pred koncem kuhanja dodamo grah (če uporabljamo svež ali zamrznjen grah, ga dodamo že na začetku kuhanja).

Po navodilih iz embalaže skuhamo špagete v osoljeni vreli vodi.

Ko so špageti kuhani, jih odcedimo in prelijemo z omako. Po vrhu naribamo parmezan.

spageti-po-milansko-recept

recept-spageti-po-milanskopasta-milanese

pasta-milanese-recipe

 

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top