Krompirjeva musaka

Sestavine za pripravo krompirjeve musake:
1 kg krompirja,  olivno olje, 2 čebuli, 3 stroki česna, 600 g mletega mesa, sol, poper, bazilika, parmezan, 1 jajce,  1.5 dcl kisle smetane, 1 dcl mleka, 60 g parmezana


Kako se naredi krompirjeva musaka?

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in mleto meso. Pražimo tako dolgo, da se meso razpusti. Začinimo s soljo, poprom in baziliko. Na šibkem ognju vse skupaj počasi kuhamo 20 minut. Med dušenjem večkrat premešamo.
  2. Krompir s pomočjo ribežla narežemo na tanke rezine.
  3. Naoljimo pekač in prekrijemo dno s prvo plastjo krompirja. Krompir posolimo in nanj potresemo mleto meso, ki smo ga predhodno dušili ter potresemo s parmezanom. Meso prekrijemo s plastjo krompirja in še dvakrat ponovimo postopek.
  4. Zadnjo plast krompirja, prelijemo z mešanico, ki smo jo naredili iz stepenega jajca, kisle smetane, 1dcl mleka  in 30g parmezana.
  5. Pekač prekrijemo z alufolijo in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 220°. Pečemo 35 minut*.
  6. Odstranimo alufolijo in pečemo še 15 minut, da se zgornja plast zlatorjavo zapeče.
  7. Postrežemo z zeleno solato.

* – čas pečenja je odvisen od vrste krompirja.

recept-krompirjeva-musaka

krompirjeva-musaka

krompirjeva musaka recept

Zaznamki

2 komentarja

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top