Kruhovi cmoki

Kam s starim kruhom? Nikakor ne v smeti! Zmeljite ga v kru šne drobtine ali pa naredite kruhove cmoke.
Sestavine za pripravo kruhovih cmokov: kruh, sol, olje, jajca, mleko, čebula, peteršilj, moka, drobtine

Kruh narežemo na rezine, le-te pa na približno 1 cm velike kocke, ki jih predevamo v večjo skledo, v kateri bomo pripravili cmoke.

V ponvi na olivnem olju med stalnim mešanjem počasi pražimo sesekljano čebulo. Ko dobi čebula zlatorjavo barvo, odstavimo posodo in počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato jo primešamo h kruhovim kockam.

Mleko segrejemo in ga prelijemo čez kruh. Dobro premešamo. Dodamo sesekljan peteršilj, 2 razžvrkljani jajci in rahlo posolimo. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo, da se sestavine lepo povežejo med seboj.

Če je masa premokra, ji primešamo nekaj moke. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti pesti, ki jih v osoljenem kropu kuhamo približno 10 minut. Kuhane cmoke s penovko poberemo iz posode in jih preložimo na krožnik. Zabelimo jih s krušnimi drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu.


Kruhovi cmoki se kot priloga odlično podajo h golažu ali kakšni drugi mesni jedi z omako.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top