Marmorni kolač

Sestavine za pripravo marmornega kolača: 4 jajca, 250 g gladke moke, 1,5 dcl olja, 2 dcl mleka, 150 g sladkorja, 1/2 vrečke pecilnega praška, 1 vanilijev sladkor, 3 žlice čokolade v prahu, 1 ščep soli

Postopek priprave marmornega kolača

sestavine marmorni kolač

Na sliki so vse sestavine za pripravo marmornega kolača razen kakava

V skledi z mešalnikom zmiksamo beljake, ščep soli in polovico sladkorja v trd sneg

V drugi skledo penasto vmešamo rumenjake, vanili sladkor in preostanek sladkorja.
Prilijemo olje in miksamo še kakšno minuto. Dodamo presejemo moko, ki smo ji vmešali polovico vrečke pecilnega praška.
Prilijemo mleko in dobro premešamo.

V zmes s kuhalnico narahlo vmešamo beljakov sneg.

Pekač v katerem bomo pekli marmorni kolač premažemo z maslom in potresemo z ostro moko.

Polovico mase vlijemo v pekač.

V preostanek dodamo 3 žlice kakava in šilce ruma ter narahlo premešamo.
Temno maso prelijemo čez svetlo.

Kako dolgo se peče marmorni kolač?

Marmorni kolač pečemo približno 40-45 minut pri 180 stopinjah (čas pečenja je odvisen predvsem od velikosti pekača in posledično debeline mase v pekaču). Ali je marmorni kolač že dovolj pečen preverimo tako, da vam porinem lesen zobotrebec. Če se na zobotrebec prime kaj testa, ga bo potrebno še nekaj časa peči. V kolikor je zobotrebec suh, je to znak, da je kolač pečen.

Marmorni kolač razrežemo šele ko se ohladi. Pred serviranjem ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top