Medaljoncki po kraško - Kuharski recepti - Okusno.si

Medaljoncki po kraško

Jedi s sredozemskim priokusom me vedno navdušujejo. Tale prav gotovo sodi mednje. Boste pa do popolnega okusa prišli le s svežimi začimbami.

Sestavine za 2 osebi: 400 g svinjske ribice, sol, poper, 1 žlica masla, svež rožmarin, 2 stroka česna, 8 svežih žajbljevih listov, 100 g pancete, 1dcl belega vina

Svinjsko ribico razrežemo na medaljončke ter jih solimo in popramo.

Popečemo jih na raztopljenem maslu skupaj z vejicami svežega rožmarina, celima strokoma česna in žajbljevimi listi.

Tik preden so medaljončki pečeni, dodamo še na koščke narezano kraško panceto.

Počakamo da mastni del pancete zakrkne, nakar prilijemo vino. Zmanjšamo temperaturo in počakamo da povre 2/3 vina.

Medaljončke po kraško postrežemo s popečeno polento.

medaljoncki po krasko

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top