Puranji zrezki s šampinjoni

Sestavine za 4 osebe: olivno olje, 4 manjši puranji zrezki, 300 g šampinjonov, 3 mlade čebule, 1/3 pora, 1 dcl šerija ali posladkega belega vina, 2 dcl vode ali jušne osnove, sol, poper, timijan, ingver v prahu, 2 žlici svetle sojine omake, peteršilj, smetana za kuhanje ali krušne drobtine

Postopek priprave
V vroči ponvi na olivnem olju popečemo na obeh straneh puranove zrezke, ki smo jih predhodno solili in poprali. Ko so zrezki pečeni, prilijemo 1 dcl vode, da deglaziramo ponev. Zrezke predevamo v skledo in jih prelijemo s tekočino, ki je nastala pri pečenju.

V ponev prilijemo nekaj olivnega olja in prepražimo sesekljan česen ter na tanke rezine narezane šampinjone.

Ko se začnejo šampinjoni zapekati, dodamo narezan por in na kolobarčke narezano mlado čebulo. Narahlo solimo in popramo ter začinimo z ingverjem. S soljo ne pretiravamo, saj bomo kasneje v jed dodali še sojino omako, ki je precej slana.

Med mešanjem pražimo kakšno minuto. Prilijemo šeri in kuhamo tako dolgo, da izpari 2/3 tekočine. Prilijemo sojino omako ter vodo ali še bolje – jušno osnovo. Začinimo s timijanom.

V posodo predevamo popečene zrezke, pokrijemo s pokrovko in kuhamo 3 minute na nizki temperaturi. Če želimo zgostiti omako, dodamo žlico smetane za kuhanje ali pa žlico krušnih drobtin. Med mešanjem kuhamo še kakšno minutko, da se omaka zgosti. Na koncu vmešamo še sesekljan peteršilj.

Puranje zrezke v omaki s šampinjoni ponudimo z rižem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top