Gratinirane skutine palačinke

Sestavine za pripravo mase za palačnike (za 12 palačink premera 20 cm):
3 jajca, 1 ščep soli, 200 g gladke moke, 2 žlički sladkorja, 1,5 dcl mleka, 2 dcl vode, olje za pečenje

Sestavine za skutin nadev: 1 pest rozin, 0,3 dcl ruma, 170 g sladke skute, 2 žlici kisle smetane, 3 žličke sladkorja, 1 žlička limoninega soka

Sestavine za preliv: 1 dcl sladke smetane, 1 žlica kisle smetane, 2 žlički sladkorja, 1 jajce

Postopek priprave gratiniranih skutinih palačink

Rozine namočimo za 15 minut v 1dcl vode, ki smo ji dodali šilce ruma.

Iz jajc, moke, sladkorja, mleka in vode naredimo masa za palačinke. Za podrobno opisan postopek priprave kliknite tukaj.

Ko so palačinke pečene, se lotimo priprave nadeva. V sledi z mešalnikom zmešamo skuto, kislo smetano, sladkor in limonin sok. Na koncu ročno vmešamo odcejene rozine.

Vsako palačinko posebej premažemo z nadevom. 2 žlici nadeva si prihranimo, da bomo z njim po vrhu premazali palačinke, ki jih bomo predevali v pekač.


Palačinko zvijemo in jo preložimo v namaščen pekač. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh palačink in nadeva.

Kako naredimo preliv za palačinke?

Ko imamo vse palačinke v pekaču, jih po vrhu premažemo z nadevom, ki smo ga prihranili, nato pa prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili tako, da smo v skledi zmiksali jajce, sladko smetano, sladkor in kislo smetano.

Kako dolgo pečemo palačinke v pečici?

Palačinke pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. Kašne 3 minute prek koncem pečenja, povišamo temperaturo na 230 stopinj, da se palačinke po vrhu zlatorjavo zapečejo.

Pečene gratinirane palačinke razrežemo po dolžini in sicer tako, damo na krožnik po 2 ali 3 palačinki. Potresemo jih s sladkorjem v prahu.

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top