Testo za pico | Okusno.si

Testo za pico

Sestavine za pripravo testa za pico (za 3 pice premera 28 cm): 300 g gladke moke, 200 g ostre moke, 3,5 dcl mlačne vode, 1,5 žličke soli, 1 žlička sladkorja. 0,03 dcl olivnega olja, 20 g svežega kvasa (1/2 kocke)

Postopek priprave testa za pizzo

V večjo posodo presejemo ostro in gladko moko. Prilijemo mlačno vodo ter dobro premešamo in sicer tako, da nimamo več suhih ostankov moke. Pokrijemo posodo in pustimo počivati 45 minut.

Dodamo razdrobljen kvas in žličko sladkorja ter začnemo z gnetenjem testa. Po kakšni minuti primešamo olivno olje in 1,5 žličke soli. Z gnetenjem nadaljujemo tako dolgo (vsaj kakšnih 5-8 minut), da dobimo prožno testo.

Posodo pokrijemo s folijo za živila ali jo damo v vrečko ter pustimo vzhajati testo 1 uro.

Ko testo naraste na 2x velikost, ga položimo na pomokano površino in razrežemo na 3 po teži enake dele (vsak kos cca. 200 g).

Vsak del testa narahlo pregnetemo in oblikujemo v kroglico, ki jih pokrite na pomokani deski pustimo počivati od 45-60 minut.

Na pomokani površini vsako kroglico posebej raztegnemo v krog in sicer tako, da s konicami prstov nežno in narahlo raztegujemo testo.

Kako dolgo pečemo pizzo?

Pečico skupaj s pekačem segrejemo na 260 stopinj.

Testo obložimo s paradižnikovo omako in s poljubnimi sestavinami.

Pico položimo na vroč pekač, ki smo ga narahlo pomokali z ostro moko.

Pico pečemo na najnižji rešetki 8 minut pri 260 stopinjah. Nato pa še 2 minuti tako, da vklopimo funkcijo žara, ki pico lepo zapeče.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top