Medenjaki | Okusno.si

Medenjaki

Sestavine za pripravo medenjakov: 100g rjavega sladkorja, 1 jajce, 250g moke, 3 žlice medu, 1 žlička sode bikarbone, vanili sladkor, 1 žlička cimeta, 1/2 žličke muškatnega oreščka, 1 žlička klinčkov, 1/2 žličke koriandra, 1/2 žličke mletega ingverja

V terilniku zdrobite klinčke in primešajte cimet, muškatni orešček, ingver in koriander. V skledi penasto umešajte sladkor, vanili sladkor in jajce, dodajte na sobno temperaturo ohlajeno maslo in med. Vse skupaj dobro premešajte. Dodajte moko v katero ste vmešali dodo bikarbono in mešanico začimb. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko in kompaktno testo.

Testo zavijte v folijo in ga dajte za 1 uro počivati v hladilnik. Spočito testo razvaljajte na poomokani deski na približno 5mm debeline. Z različnimi modeli izrežite željene oblike medenjakov.

Pecite 10 minut na 175 stopinjah. Po polovici peke lahko piškote premažete z beljakom, da bodo dobili lepši videz. Ko so piškoti pečeni, jih še 5 minut pustite na pekaču, nato pa jih odložite na rešetko, da se ohladijo. Pečene piškote hranimo v dobro zaprti posodi.

medenjaki

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top