Mučkalica

Mučkalica

Sestavine: olivno olje, čebula, goveje meso, česen, sol, paradižnik, paprika, poper, kajenski poper, peteršilj

mučkalica

Priprava:

  • Na olivnem olje na hitro popečemo z obeh strani na trakove narezeno mlado goveje meso.
  • Dodamo na drobno narezano čebulo in dva na drobno narezana stroka česna.
  • Pražimo dobro minuto.
  • Dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan paradižnik.
  • Posolimo in popopramo ter zalijemo z vodo (cca. 3 dcl).
  • Na rahlem ognju kuhamo 30 min. (čas kuhanja je odvisen predvsem od vrste in trdote mesa).
  • Minuto pred koncem kuhanja dodamo kajenski poper ali/in malenkost posušenih in zdrobljenih pekočih feferonov.
  • Potresemo s peteršiljem in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

1 komentar

  • Mučkalica je tipična južno-srbska jed, Od nekdaj je znano, da Srbi gojijo kajenski poper. Poeli so vsa polja paprike in kakjenski poper je izvorna srbska začimba. Srbi so tudi znani Muslimani, zato uporabljajo zelo veliko govejega mesa. In še nekajje zanje značilno – imajo ogromno časa, zato jedi pripravljajo tako, da vsako sestavino kuhajo posebej… Oljčna drevesa pa so glavna sestavina Šumadijskih gozdov in glavni izvozni artikel Srbije je olčno olje.,.

    NEHAJTE Z RECEPTI SLOVENSKIH GOSPODINJ, KI JIM POGLED SEŽE LE DO PRVEGA GRIČA.

    Srbska mučkalica ( ker druge ne oznamo ) vsebuje izključno svinsko meso. Prepraženo na svinjski masti najprej vso zelenjavo, nato dodamo meso in “tucanu papričicu”. Dušimo, dokler meso ni mehko in serviramo – brez raznih gorčic, oljčnih olj in kajenskega popra, ampak lepo popopramo, posolimo na koncu.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top