Mučkalica

Sestavine za pripravo mučkalice za 4 osebe: olivno olje, 500 g čebula, 600 g svinjskega mesa, 4 stroki česna, sol, 800 g paradižnika, 500 g paprike, 1 polpekoči feferon, poper, peteršilj

mučkalica

Kako se naredi mučkalica?

  • Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo in sesekljan česen.
  • Ko čebula postekleni, dodamo na tanke trakove narezano meso, ki ga na hitro popečemo z obeh strani.
  • Dodamo na trakove narezano papriko, sesekljan feferon, ki smo mu odstranili semenje in na kocke narezan paradižnik.
  • Posolimo in popopramo ter zalijemo z vodo (cca. 3 dcl).
  • Na rahlem ognju kuhamo 30 min (čas kuhanja je odvisen predvsem od vrste in trdote mesa).
  • Tik pred koncem kuhanja vmešamo sesekljan peteršilj.
  • Mučkalico ponudimo s pire krompirjem.

muckalica-recept sestavine

muckalica-recept-priprava

recept mučkalica

Zaznamki

1 komentar

  • Mučkalica je tipična južno-srbska jed, Od nekdaj je znano, da Srbi gojijo kajenski poper. Poeli so vsa polja paprike in kakjenski poper je izvorna srbska začimba. Srbi so tudi znani Muslimani, zato uporabljajo zelo veliko govejega mesa. In še nekajje zanje značilno – imajo ogromno časa, zato jedi pripravljajo tako, da vsako sestavino kuhajo posebej… Oljčna drevesa pa so glavna sestavina Šumadijskih gozdov in glavni izvozni artikel Srbije je olčno olje.,.

    NEHAJTE Z RECEPTI SLOVENSKIH GOSPODINJ, KI JIM POGLED SEŽE LE DO PRVEGA GRIČA.

    Srbska mučkalica ( ker druge ne oznamo ) vsebuje izključno svinsko meso. Prepraženo na svinjski masti najprej vso zelenjavo, nato dodamo meso in “tucanu papričicu”. Dušimo, dokler meso ni mehko in serviramo – brez raznih gorčic, oljčnih olj in kajenskega popra, ampak lepo popopramo, posolimo na koncu.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top