Mučkalica | Kuharski recepti - Okusno.si

Mučkalica

Določene jedi imajo pri meni precej sezonski značaj, čeprav se lahko dejansko pripravljajo skozi celo leto. Verjetno je vse skupaj pogojeno s »starimi« časi, ko se je kuhalo izrecno s sezonskimi sestavinami in ko v trgovinah pozimi ni bilo možno kupiti »poletne« zelenjave tako kot danes. Skratka, mučkalica je v naši družini še vedno tista jed, ki se kuha skoraj izključno v poletnih mesecih, ko se lahko pri branjevkah na tržnici kupijo sveže paprike in paradižniki.

Sestavine za pripravo mučkalice za 4 osebe: olivno olje, 500 g čebula, 600 g svinjskega mesa, 4 stroki česna, sol, 800 g paradižnika, 500 g paprike, 1 polpekoči feferon, poper, peteršilj

mučkalica
mučkalica

Kako se naredi mučkalica?

  • Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo in sesekljan česen.
  • Ko čebula postekleni, dodamo na tanke trakove narezano meso, ki ga na hitro popečemo z obeh strani.
  • Dodamo na trakove narezano papriko, sesekljan feferon, ki smo mu odstranili semenje in na kocke narezan paradižnik.
  • Posolimo in popopramo ter zalijemo z vodo (cca. 3 dcl).
  • Na rahlem ognju kuhamo 30 min (čas kuhanja je odvisen predvsem od vrste in trdote mesa).
  • Tik pred koncem kuhanja vmešamo sesekljan peteršilj.
  • Mučkalico ponudimo s pire krompirjem.
mučkalica recept sestavine
mučkalica recept sestavine

muckalica-recept-priprava

mučkalica recept
mučkalica recept
recept mučkalica
recept mučkalica

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top