Domači njoki s pršutom in radičem v vinski omaki

Domači njoki s pršutom in radičem v vinski omaki

Sestavine: krompirjevo testo za njoke, radič, pršut, česen, olivno olje, rdeče vino, sladkor, rožmarin, maslo, peteršilj, parmezan

njoki pršut

Priprava:

  • Na maslu na hitro popečeš radič.
  • Dodaš na koščke narezan pršut in dva drobno sesekljana stroka česna.
  • Ko začne česen rjaveti priliješ dober 1dcl rdečega vina (refošk) in počakaš da zavreje.
  • Dodaš majhno žičko sladkorja, rožmarin in sol po okusu.
  • Pustiš vreti dobro minuto. Če je omaka pregosta lahko dodaš malo krušnih drobtin.
  • Na koncu kuhanja dodaš peteršilj.
  • Preliješ čez njoke in potreseš s parmezanom.

Dober tek!

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top