Njoki s šampinjoni in porom - Kuharski recepti - Okusno.si

Njoki s šampinjoni in porom

Sestavine za 4 osebe:
350 g pora, 400 g rjavih šampinjonov, 8 rezin pancete, oljčno olje, 150 g čebule, 3 stroki česna
sol, poper, ½ žličke ingverja, 2 žlički riževe moke, 25 ml svetle sojine omake, 3 dl vode ali jušne osnove, 1 kg njokov, peteršilj

Kako pripravimo njoke s šampinjoni

Por očistimo, nato pa ga vzdolžno razpolovimo in narežemo na približno 1 cm velike trakce.

Šampinjone očistimo (a ne umivamo), jih razpolovimo in narežemo na približno 0,5 cm debele lističe.

V vroči ponvi popečemo rezine pancete. Popečene rezine preložimo na papirnato brisačo, da se z njih odcedi odvečna maščoba. Ohlajeno panceto na drobno sesekljamo.

V vroči ponvi na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo šampinjone, začinimo s soljo, poprom in ingverjem ter pražimo tako dolgo, da se šampinjoni malce zapečejo.

njoki por sampinjoni 1

Nato dodamo por in med mešanjem pražimo še kakšno minutko ali dve.

njoki por sampinjoni 2

Prilijemo podmet, ki smo ga naredili tako, da smo v lončku zmešali riževo moko, svetlo sojino omako in jušno osnovo. Kuhamo še 5 minut.

Medtem v osoljeni vreli vodi skuhamo njoke. Takoj ko njoki priplavajo na površje, jih s penovko poberemo in preložimo v posodo z omako. Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še kakšno minuto. Po potrebi prilijemo še nekaj vode, v kateri so se kuhali njoki.

Njoke potresemo s sesekljanim peteršiljem in zdrobljeno panceto.
njoki por sampinjoni 0

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top