Paradižnikova juha

Hitro pripravljena in preprosta juha. V poletnih mesecih prija tudi ohlajena različica,
podobno kot znameniti španski gazpacho.

Sestavine za 4 osebe:

  • 3 kosi sušenega paradižnika
  • olivno olje
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice paradižnikove
  • mezge
  • 1 steblo zelene
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • 1,5 žlice zdroba

paradižnikova juha recept
Sušene paradižnike za 15 minut namočimo v mlačno vodo, da se nekoliko
napojijo. Nato jih sesekljamo.

Na olivnem olju prepražimo sesekljan česen. Pražimo tako dolgo, da zadiši
in nekoliko porumeni. Dodamo paradižnikovo mezgo in drobno sesekljano
stebelno zeleno. Premešamo in prilijemo jušno osnovo.

Sesekljamo pest sveže bazilike (nekaj lističev prihranimo za okrasitev juhe).
V juho dodamo sesekljan paradižnik, baziliko in sladkor. Solimo po okusu.
Na nizki temperaturi v pokriti posodi kuhamo 10 minut. Vmešamo zdrob in
kuhamo še 3 minute.

Juho serviramo v krožnike in okrasimo z listi bazilike.
paradiznikova juha knjiga okusno2

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top