Pečena svinjska rebrca

Sestavine (za 4 osebe): 1 kg svinjskih reber, 2 žlički soli, 1/2 žličke popra, 2 žlički rdeče paprike, 3 stroki česna, BBQ omaka, 0,5 dcl olivnega olja

Rebra preložimo v pekač. Morebitno odvečno maščobo porežemo.

V skledici zmešamo sol, poper, rdečo papriko in sesekljan česen. Primešamo olivno olje in vse skupaj dobro premešamo. Tako pripravljeno marinado prelijemo čez rebra in jo z rokami dobro vtremo v meso.

Pekač v katerem imamo svinjska rebra zatesnimo s folijo za živila in ga damo v hladilnik. Rebra se naj preko noči marinirajo.

Pečico segrejemo na 120 stopinj. Svinjska rebra pečemo 3 ure v pokritem pekaču (če nimamo pokrova, zatesnimo pekač z alufolijo).

Po 3 urah vzamemo rebra iz pečice in jih premažemo s poljubno BBQ omako. Temperaturo v pečici povišamo na 190 stopinj. Pečemo 30 minut in jih ponovno premažemo z BBQ omako. Po cca. 15-20 minutah, ko začne omaka karamelizirati, jih ponovno vzamemo iz pečice in jih še zadnjič (tretjič) premažemo z omako in pečemo 15-20 minut.

Ko so rebrca pečena, jih pustimo 10-15 minut počivati na kuhinjski deski da se sokovi v mesu enakomerno porazdelijo.

Pečena svinjska rebra narežemo in ponudimo s krompirjevo solato.

rebra-na-zaru

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top