Pečena svinjska rebrca
Sestavine (za 4 osebe): 1 kg svinjskih reber, 2 žlički soli, 1/2 žličke popra, 2 žlički rdeče paprike, 3 stroki česna, BBQ omaka, 0,5 dcl olivnega olja
Rebra preložimo v pekač. Morebitno odvečno maščobo porežemo.
V skledici zmešamo sol, poper, rdečo papriko in sesekljan česen. Primešamo olivno olje in vse skupaj dobro premešamo. Tako pripravljeno marinado prelijemo čez rebra in jo z rokami dobro vtremo v meso.
Pekač v katerem imamo svinjska rebra zatesnimo s folijo za živila in ga damo v hladilnik. Rebra se naj preko noči marinirajo.
Pečico segrejemo na 120 stopinj. Svinjska rebra pečemo 3 ure v pokritem pekaču (če nimamo pokrova, zatesnimo pekač z alufolijo).
Po 3 urah vzamemo rebra iz pečice in jih premažemo s poljubno BBQ omako. Temperaturo v pečici povišamo na 190 stopinj. Pečemo 30 minut in jih ponovno premažemo z BBQ omako. Po cca. 15-20 minutah, ko začne omaka karamelizirati, jih ponovno vzamemo iz pečice in jih še zadnjič (tretjič) premažemo z omako in pečemo 15-20 minut.
Ko so rebrca pečena, jih pustimo 10-15 minut počivati na kuhinjski deski da se sokovi v mesu enakomerno porazdelijo.
Pečena svinjska rebra narežemo in ponudimo s krompirjevo solato.