Pečena svinjska rebrca | Okusno.si

Pečena svinjska rebrca

Sestavine (za 4 osebe): 1 kg svinjskih reber, 2 žlički soli, 1/2 žličke popra, 2 žlički rdeče paprike, 3 stroki česna, BBQ omaka, 0,5 dcl olivnega olja

Kako pripravimo pečena svinjska rebra?

Rebra preložimo v pekač. Morebitno odvečno maščobo porežemo.

V skledici zmešamo sol, poper, rdečo papriko in sesekljan česen. Primešamo olivno olje in vse skupaj dobro premešamo. Tako pripravljeno marinado prelijemo čez rebra in jo z rokami dobro vtremo v meso.

Pekač v katerem imamo svinjska rebra zatesnimo s folijo za živila in ga damo v hladilnik. Rebra se naj preko noči marinirajo.

Kako dolgo se pečejo svinjska rebra?

Pečico segrejemo na 120 stopinj. Svinjska rebra pečemo 3 ure v pokritem pekaču (če nimamo pokrova, zatesnimo pekač z alufolijo).

Po 3 urah vzamemo rebra iz pečice in jih premažemo s poljubno BBQ omako. Temperaturo v pečici povišamo na 190 stopinj. Pečemo 30 minut in jih ponovno premažemo z BBQ omako. Po cca. 15-20 minutah, ko začne omaka karamelizirati, jih ponovno vzamemo iz pečice in jih še zadnjič (tretjič) premažemo z omako in pečemo 15-20 minut.

Ko so rebrca pečena, jih pustimo 10-15 minut počivati na kuhinjski deski da se sokovi v mesu enakomerno porazdelijo.

Pečena svinjska rebra narežemo in ponudimo s krompirjevo solato.

rebra-na-zaru

Svinjska rebra – dodatne informacije

Svinjska rebra so klasična jed za vse ljubitelje mesa in še posebej za tiste, ki obožujejo meso z žara. Ne samo, da so svinjska rebra neverjetno okusna in sočna (če jih seveda znamo pravilno pripraviti), ampak jih je tudi neverjetno enostavno narediti. Je pa roko na srce potrebno kar veliko časa za pripravo v koliko želimo speči sočna in mehka svinjska rebra. Pripravimo jih lahko na različne načine, od počasnega kuhanja v dimniku do pečenja na žaru na odprtem ognju ali pa pečenja v pečici.

Za tiste, ki prvič pripravljajo svinjska rebra, je najpomembnejše, da si zapomnite, da se najboljša rebra pečejo pri nizki temperaturi in počasi. Le na takšen način boste zagotovili, da bodo svinjska rebra dobro pečena ter da bodo mehka in sočna.

Ko gre za začimbe, ste lahko tako ustvarjalni, kot želite. Klasične BBQ omake za žar so vedno odlična možnost, lahko pa ste tudi ustvarjalni in naredite svoje omake. Seveda lahko za rebrca uporabimo tudi suhe marinade iz začimb, zelišč in sladkorja, ki jih je mogoče kombinirati v okusno mešanico začimb.

Ko gre za pečenje rebrc, sta najpogostejši metodi dimljenje in pečenje na žaru. Dimljenje je izjemno priljubljena metoda za pripravo reber, saj omogoča, da se okusi zares vpijejo v meso. Peka na žaru je odličen način, da so rebrca lepo zapečena in da dobijo tisti odličen vonj ter okus, ki ga lahko da samo peka na žaru.

Ne glede na to, katero metodo za pripravo svinsjkih reber izberete, si je pomembno zapomniti, da je ključ do odličnih rebrc počasno pečenje pri nizki temperaturi. V kolikor boste upoštevali te nasvete, lahko kadar koli uživate v okusnih in sočnih svinjskih rebrcih. Torej zakurite žar ali prižgite pečico in se lotite priprave te odlične mesne jedi.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top