Domače tortilje naredimo po naslednjem receptu. Sestavine za pripravo tortilj (7 kom po 80 g, premer cca. 23cm):
400 g bele gladke moke, 1 žlička soli, 1 žlička pecilnega praška, 3 žlice olivnega olja, 180 ml mlačne vode
Vse sestavine (moko, sol, pecilni prašek, olje in vodo) dobro premešamo in zgnetemo v mehko, prožno testo. Pokrijemo posodo in pustimo počivati 60 minut.
Testo razrežemo na 80 g kose in jih oblikujemo v kroglice. Položimo jih na pomokano desko, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 30 minut.
Vsako kroglico testa razvaljamo v obliko kroga na 2 mm debeline.
Kako dolgo pečemo tortilje?
V segreti ponovi (olja ne dodajamo) pečemo tortilje približno 45 sekund na vsaki strani (jaz jih obrnem, ko se na testu začnejo delati večji mehurji).
Pečene tortilje odlagamo v košaro ali na krožnik. Ves čas naj bodo pokrite s kuhinjsko krpo, da se zmehčajo, saj nam tako ne bodo popokale med zavijanjem, ko bomo na njih dali željeni nadev.
Kaj naredimo s pečenimi tortiljami?
Domače tortilje lahko nadevate z različnimi nadevi, kot npr.: mleto meso, pečeni koščki piščančjega fileja, narezana paprika, čebula, zelje, solata, sir, paradižnik, koruza,…
kul