Sestavine: zgornji deli piščančjih perutničk, olivno olje, čebula, česen, zelena podolgovata paprika, sol, beli poper, portovec, maslo
Pečene mini krače
Krače postresemo s poljubno začimbno mešanico in prelijemo z olivnim oljem. Premešamo in pustimo marinirati vsaj 1 uro.
Krače spečemo na olivnem olju. Ko so pečene, jih prestavimo na krožnik, odlijemo odvečno olje in prilijemo 1 dcl portovca s katerim deglaziramo dno posode na katerem so se nabralo okusni ostanki od pečenja. S kuhalnico dobro postrgamo ostanke in mešamo še kakšno minutko, da približno polovica omake spovre in se ob tem procesu ustrezno zgosti.
Priprava omake
Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo drobno narezan česen. Pražimo tako dolgo, da česen zadiši. Nato dodamo na koščke narezano podolgovato papriko.
Vse skupaj pečemo na šibkem ognju cca. 10 minut. Med pečenjem večkrat premešamo. Ko je paprika pečena, jo predevamo v mešalnik in spasiramo v omako.
Omako prelijemo v posodo, dodamo žličko masla in na šibkem ognju mešamo tako dolgo, da se maslo raztopi in poveže z omako.
Poleg pečenih krač in paprikine omake ponudimo pire krompir.