Špinačni štruklji | Okusno.si

Špinačni štruklji

spinačni štruklji receptŠtruklje sem dolgo časa jedel le kot sladico. Najbolj so mi prijali skutni ali orehovi. Zdaj jem seveda tudi slane, ki so odličn a priloga predvsem pri tistih jedeh, kjer meso postrežemo z omako. Vlečeno testo za štruklje lahko seveda naredimo tudi sami, jaz se, raje poslužujem preprostejše različice – testo kupim v trgovini.

Sestavine: 500 g špinače, sol, 3 stroki česna, olivno olje, poper, muškatni orešček, 2 jajci, 200 g skute ali rikote, 250 g vlečenega testa, 1 pest krušnih drobtin

V osoljeni vreli vodi na hitro pokuhamo špinačo, tako da upade. Špinačo precedimo in jo na kuhinjski deski na grobo narežemo.

V ponvi na olivnem olju počasi prepražimo sesekljan česen (ne sme porjaveti). Dodamo špinačo, solimo in popramo po okusu ter začinimo z muškatnim oreščkom. Premešamo in kuhamo 2 minuti.

Špinačo prestavimo v skledo, počakamo, da se nekoliko ohladi, nato vmešamo razžvrkljani jajci in skuto (lahko tudi rikoto). Vse sestavine dobro premešamo.

Vlečeno testo razgrnemo po kuhinjskem pultu in ga po celotni površini premažemo s špinačnim nadevom.

Zvijemo ga v obliko rolade, ki jo položimo na naoljeno in s krušnimi drobtinami potreseno alufolijo. Štrukelj dobro in tesno ovijemo s folijo (konce zavijemo kot bonbon).

V večji posodi zavremo vodo, zmanjšamo temperaturo in v vodo položimo štrukelj, ki ga v pokriti posodi kuhamo 25 minut.

Štrukelj vzamemo iz posode, ga previdno odvijemo in narežemo na večje kose.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top