Piščančji paprikaš | Okusno.si

Piščančji paprikaš

Paprikaš je verjetno najbolj prepoznavna jed madžarske kuhinje. Če se ne prehranjujete v menzah, ga boste v slovenskih gostilnah težko dobili. Lahko pa si ga po spodnjem receptu pripravite doma.

Sestavine za paprikaš (za 4 osebe): olje piščanec (800 g), 2 večji čebuli, 3 stroki česna, 1 žlica sladke paprike v prahu, sol, poper, lovorjev list, 1 žlička majarona, 1 žlica paradižnikove mezge, 2 mali žlici moke, 1 zvrhana žlica kisle smetane, 100 g zelene paprike, mleta ostra paprika, peteršilj

Kako se naredi paprikaš?

Na olju na hitro popečemo na večje kose narezanega piščanca. Meso odložimo na krožnik.

Na maščobi, na kateri se je peklo meso, prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen in rdečo papriko. Premešamo in na hitro prepražimo.

V posodo damo popečeno meso. Prilijemo 5 dcl vode. Solimo in popramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom. Dobro premešamo, pokrijemo posodo in na rahlem ognju kuhamo 30 minut.

Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut.

Iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode naredimo podmet, s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine.
Dodamo na tanke kolobarje narezano zeleno papriko. Začinimo še z ostro papriko in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti.

Kako postrežemo piščančji paprikaš?

Paprikaš ponudimo s širokimi rezanci ali s pire krompirjem

recept-piscancji-paprikas

Zaznamki

2 komentarja

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top