Piščančji paprikaš

Sestavine:
piščanec brez kože, 2 čebuli, 3 stroki česna, 1,5 žličke sladke paprike v prahu, 1 žlica paradižnikove mezge,  2 mali žlici moke,  1 zvrhana žlica kisle smetane, lovorjev list, majaron, kajenski poper, sol, čili

paprikaš

  • Na olju prepražimo čebulo.
  • Dodamo na kose narezanega piščanca, ki ga popečemo z vseh strani.
  • Začinimo s sladko rdečo papriko v prahu in narezanim česnom. Malce podušimo in premešamo.
  • Zalijemo s 1/2l vode.
  • Posolimo in popopramo ter začinimo z lovorjevim listom in majaronom.
  • Na rahlem ognju kuhamo 30 minut.
  • Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 10 minut.
  • Naredimo podmet iz moke, kisle smetane in 1 dcl vode s katerim zgostimo jed. Za zgostitev lahko uporabimo tudi krušne drobtine.
  • Začinimo še s kajenskim poprom, čilijem in peteršiljem. Kuhamo še 3 minute, da se jed zgosti.
  • Paprikaš se lepo poda k širokim rezancem ali pire krompirju.

Dober tek!

Zaznamki

2 komentarja

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top