Riževi rezanci s piščancem in zelenjavo

Sestavine (za 4 osebe): Riževi rezanci (400 g), 400 g piščančjega fileja, 1/2 pora, 1 srednje velika bučka, 2 korenčka, 150 g svežega zelja, 1 večja čebula, 150 g ohrovta, sol, olje, svetla sojina omaka, ingver v prahu

Piščančje meso narežemo na manjše koščke. Zelenjavo očistimo in narežemo.
V ponvi na vročem oju popečemo koščke mesa. Ko je meso pečeno ga predevamo v sledo. V ponev dolijemo malce olje in na hitro prepražimo vsako zelenjavo posebej, ki jo med praženjem narahlo posolimo. V osoljeni vreli vodi po navodilih iz embalaže skuhamo riževe rezance.

Odcejene rezance preložimo v večjo skledo. Dodamo meso, vso prepraženo zelenjavo, prilijemo nekaj žlic sojine omake, začinimo z ingverjem in vse skupaj dobro premešamo.

recept-rizevi-rezanci

rizevi-rezanci-recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top