Rožičevo pecivo

rozicevo pecivoKo moj mulec zaradi alergij vrsto let ni mogel jesti čokoladnih tortic in drugih slaščic, mu je babi za rojstni dan vedno spekla rožičevo pecivo. Kljub temu da zdaj na srečo že lahko je tudi čokolado, mu rožičevo pecivo, ki ga babi še vedno z veseljem speče, vedno zelo tekne. Sploh če ima pri roki še smetano, ki si jo lahko nabrizga čez pecivo.

Sestavine: 4 jabolka (približno 700 g), 4 jajca, 1 ščep soli, 100 g sladkorja, 100 ml olja, 200 g moke, 100 g rožičeve moke, 1 pecilni prašek, 1,5 dl mleka, 1 žlica ruma, 100 g jedilne čokolade, 40 g masla

Jabolka olupimo in na grobo naribamo.

rožičevo pecivo jabolka

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščep soli in jih stepemo v trd sneg.

Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Prilijemo olje in stepemo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo.

Dodamo presejano moko, rožičevo moko in pecilni prašek. Po kakšni minuti mešanja vmešamo še mleko in rum.

V posodo stresemo naribana jabolka in vse skupaj premešamo. Nato s kuhalnico previdno in narahlo vmešamo še beljakov sneg.

rozicevo pecivo sneg

Testo enakomerno razdelimo po namaščenem pekaču. Pecivo pečemo 40 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

V posodi nad soparo raztopimo na koščke razdrobljeno čokolado in maslo. Mešamo tako dolgo, da se obe sestavini lepo povežeta med seboj. Z raztopljeno čokolado premažemo pecivo.

rozicevo pecivo čokolada

Pecivo je najbolj slastno, če odleži preko noči v hladilniku in se ga lotimo šele naslednji dan. Postrežemo ga z žlico stepene sladke smetane.

rožičevo pecivo recept

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top