Njoki s šparglji, pršutom in radičem - Kuharski recepti - Okusno.si

Njoki s šparglji, pršutom in radičem

njoki sparglji prsut radic 435 Šparglji so moja priljubljena zelenjava. Škoda samo, da so tisti pravi, mladi in sveži šparglji, ki so najokusnejši, na voljo le kratko obdobje – običajno samo meseca maja.

Sestavine za 2 osebi: 300 g zelenih špargljev, olivno olje, 100 g pršuta, 150 g radiča, 2 žlici naribanega parmezana, sol, poper

V vroči ponvi na olivnem olju popečemo sveže šparglje, ki smo jih narezali na približno 2 cm velike kose. Solimo in popramo po okusu.

sparglji recept
šparglji – recept

Dodamo na koščke narezan pršut, ki ga med stalnim mešanjem nekoliko popečemo. Nato stresemo v ponev še na grobo sesekljan radič in ga med mešanjem pražimo še kakšno minuto ali dve, da upade in se nekoliko popeče. Ponev odstavimo s štedilnika.

sparglji prsut radic

Njoke skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Ko so skuhani, jih odcedimo in stresemo v ponev s šparglji, pršutom in radičem.

Vse skupaj dobro zabelimo s kakovostnim olivnim oljem, nato pa potresemo s parmezanom in premešamo.

njoki sparglji prsut
njoki s šparglji. pršutom in radičem

Radič

Radič najpogosteje uporabljamo v solatah. Radič je odličen tudi, če ga uporabimo kot prilogo. Lahko ga spečete na žaru ali popečete in postrežete s preprostim prelivom iz limone in oljčnega olja. Radič se dobro ujema z beljakovinami, kot so ribe, piščanec ali svinjina, lahko pa ga kombinirate tudi z drugo zelenjavo, kot so čebula, gobe ali paprika.

Ne glede na to, kako ga pripravite, je radič okusen in hranljiv dodatek vsakemu obroku. Zaradi njegovega drznega okusa in živahne barve je odličen način za popestritev vašega krožnika. Torej, naslednjič, ko boste iskali edinstveno zelenjavo za poskus, pomislite na radič!

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top