Špinačna omleta - Kuharski recepti - Okusno.si

Špinačna omleta

špinačna omletaNe vem, kakšne navade imate vi, ampak jaz jem pečena ali kuhana jajca in jajčne omlete običajno samo za zajtrk. Tale s špinačo obogatena omleta pa je nadvse primerna tudi za hitro kosilo ali lahko večerjo.

Sestavine za 2 osebi: 300 g špinače, sol, 4 jajca, 2 žlici naribanega parmezana, 1 dl mleka, 2 žlici rikote, poper, muškatni orešček, olje

Špinačo dobro operemo in kuhamo 3–4 minute v osoljeni vreli vodi.

Špinačo precedimo in jo na kuhinjski deski na grobo narežemo.

V skledi stepemo jajca, parmezan, mleko in rikoto. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Primešamo špinačo, nato pa mešanico prelijemo v naoljen pekač za peko pit.

Pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.


Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

📘 Preverite reference in uspešne projekte na Nasvet.com

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top