Špinačna omleta

špinačna omletaNe vem, kakšne navade imate vi, ampak jaz jem pečena ali kuhana jajca in jajčne omlete običajno samo za zajtrk. Tale s špinačo obogatena omleta pa je nadvse primerna tudi za hitro kosilo ali lahko večerjo.

Sestavine za 2 osebi: 300 g špinače, sol, 4 jajca, 2 žlici naribanega parmezana, 1 dl mleka, 2 žlici rikote, poper, muškatni orešček, olje

Špinačo dobro operemo in kuhamo 3–4 minute v osoljeni vreli vodi.

Špinačo precedimo in jo na kuhinjski deski na grobo narežemo.

V skledi stepemo jajca, parmezan, mleko in rikoto. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Primešamo špinačo, nato pa mešanico prelijemo v naoljen pekač za peko pit.

Pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top