Ne vem, kakšne navade imate vi, ampak jaz jem pečena ali kuhana jajca in jajčne omlete običajno samo za zajtrk. Tale s špinačo obogatena omleta pa je nadvse primerna tudi za hitro kosilo ali lahko večerjo.
Sestavine za 2 osebi: 300 g špinače, sol, 4 jajca, 2 žlici naribanega parmezana, 1 dl mleka, 2 žlici rikote, poper, muškatni orešček, olje
Špinačo dobro operemo in kuhamo 3–4 minute v osoljeni vreli vodi.
Špinačo precedimo in jo na kuhinjski deski na grobo narežemo.
V skledi stepemo jajca, parmezan, mleko in rikoto. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Primešamo špinačo, nato pa mešanico prelijemo v naoljen pekač za peko pit.
Pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.