Cvetačna juha | Kuharski recepti - Okusno.si

Cvetačna juha

Okusna kremna cvetačna juha z dodatkom gomoljne zelene in postrežena s popečenimi kruhovimi kockami. Sestavine za pripravo cvetačne juhe, ki bo nahranila 4 osebe:


Sestavine za cvetačno juho:

  • 1 srednje velika cvetača (približno 450 g)
  • 130 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 80 g gomolja zelene
  • 140 g krompirja
  • 1 lovorjev list
  • majaron
  • muškatni orešček
  • 1 žlička soli
  • 8 dl vode
  • olivno olje
  • 2 kosa nekaj dni starega kruha
  • poper
  • 1 žlica drobnjaka

Kako se naredi cvetačna juha?

Cvetačo očistimo, operemo in razdelimo na posamezne cvetove.

Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke.

Olupimo gomolj zelene in ga razrežemo na 1 cm debele kolobarje. Vsak kolobar narežemo na 1 cm debele palčke, le-te pa razrežemo na 1 cm velike kocke.

Čebulo in česen olupimo in na grobo sesekljamo.

V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo česen. Med mešanjem pražimo še toliko časa, da česen zadiši, nato dodamo krompir, zeleno in cvetačo.

Prilijemo vodo. Začinimo s soljo, majaronom, lovorjevim listom in muškatnim oreščkom.

Kako dolgo se kuha cvetačna juha?

Pokrijemo posodo in pri nizki temperaturi kuhamo 20¬–25 minut. Iz juhe odstranimo lovorjev list, nato pa vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Cvetačno juho začinimo s sveže mletim poprom.

Kruh razrežemo na manjše kocke, ki jih popečemo v ponvi na olivnem olju.

Cvetačno juho nalijemo v krožnike, potresemo s popečenimi kockami kruha in nasekljanim drobnjakom.

cvetačna juha - sestavine
cvetačna juha – sestavine
pasiranje cvetačne juhe
pasiranje cvetačne juhe
recept cvetačna juha
recept cvetačna juha

 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top