Pečeno (kislo) zelje in pečenica | Okusno.si

Pečeno (kislo) zelje in pečenica

Naredite si kmečko pojedino s pečenico in kislim zeljem.
Sestavine: olje, zelje, čebula, lovorjev list, sol, poper, rdeča paprika, ocvirki, pečenica

Kako se naredi kislo zelje?

Na olju prepražimo čebulo. Dodamo dobro sprano in odcejeno narezano kislo zelje. Začinimo z rdečo papriko, soljo in poprom, dodamo lovorjev list, prilijemo kozarec vode in počasi dušimo cca. 20 minut. Zelje predevamo v pekač in ga pri 180 stopinjah pečemo še 15 minut. V ponvi popečemo ocvirke in jih potresemo po zelju.

V vreli vodi kuhamo pečenico 5 minut. Nato jo v naoljenem pekaču pečemo pri 180 stopinjah približno 30 minut.

Pečenico in zelje ponudimo s pire krompirjem.

zelje-kmecka-pojedina-1

zelje-kmecka-pojedina-2

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top